söndag 19 december 2010

Fyra i leken av Jane Moore

Fyra i leken av Jane Moore  "Fourplay"
Jo upptäcker att maken är otrogen och han lämnar henne och deras 2 barn för den 23-åriga sekreteraren. Vi får följa hur Jo bryter ihop och känner sig överbliven, hur hon bearbetar det hela och så småningom hittar sig själv och bestämmer hur hon vill leva sitt liv. När så Jeff (exmaken) bli dumpad av 23-åringen och står på trappan och vill komma tillbaka är Jo inte alls säker på om hon vill det längre.

Detta är ingen djup bok om relationer utan mer en lättläst chick lit – bok. Underhållande för stunden men den lämnar inga bestående intryck. Perfekt att ha på stranden eller om man är hemma och är sjuk. Jag ger den tre klöver av fem

måndag 13 december 2010

Strandsommar av Anita Shevre

Strandsommar av Anita Shevre Body Surfing

Huvudpersonen Sydney  är 29 år och har redan hunnit med två äktenskap. Det första slutade i skilsmässa och det andra med att hon blev änka. För att komma till rätta med sitt liv efter förlusten av maken försörjer hon sig på ströjobb.

I denna bok befinner hon sig i ett strandhus vid New Hampshires kust. Där arbetar hon som privatlärare åt Julie som är i övre tonåren för att denna ska kunna ha en chans att komma in på någon av de finare skolorna.

I familjen finns också två söner Ben och Jeff, båda i 30-årsåldern. När de kommer till strandhuset kompliceras tillvaron för Sydney. Bröderna konkurrerar om hennes uppmärksamhet och gamla motsättningar kommer upp till ytan.


Boken är lättläst och flyter på bra Språket är väldigt beskrivande och målande, man känner hur man är på stranden, vinden, doften av hav. Men det är någonting som gör att jag inte fastnar för denna bok. Jag ger den bara tre klöver av fem.


tisdag 7 december 2010

1222 över havet av Anne Holt

1222

Hanne Wilhelmsen fd polis numera rullstolsbunden efter en skottskada är passagerare på tåget som spårar ur i full snöstorm nära Finse högfjällshotell. De nästan 200 passagerarna evakueras till hotellet och blir isolerade från omvärlden  tills stormen bedarrat.

Under tiden sker det dödsfall bland passagerarna några av naturliga orsaker och några av mindre naturliga orsaker… Dessutom går ryktet om den sista vagnen, vem/vilka fanns i den?

Hanne som med åren isolerat sig mer och mer från omvärlden blir mer och mer indragen i mysteriet med vem som är mördaren.

Den är lite som de gamla deckarna där det skedde mord i slutna sällskap och man visste att mördaren måste vara någon av dessa. Jag tycker att det var en klart läsvärd deckare men ger den inte mer än tre klöver av fem möjliga. 

onsdag 1 december 2010

Edward Finnigans Upprättelse av Roslund & HellströmEdward Finnigans Upprättelse av Roslund & Hellström


En man vid namn John Schwarz häktas för en misshandel utförd på en finlandsfärja. Ganska snart upptäcker man att han inte är den han utger sig för att vara. Så småningom kommer man fram till att han borde vara död.

I USA finns pappan till en mördad dotter som inte kan få ro eftersom mannen som dömts för mordet inte fått sitt straff. Den mannen är Edward Finnigan.

Under förhör börjar kriminalkommissarie Ewert Grens att nysta i härvan och försöka klura ut hur det hela hänger ihop. Vem är John Schwarz och varför befinner han sig i Sverige. Det visar sig bli en politisk affär av det hela och utredningen får högsta sekretess. Ska mannen utlämnas till USA där han riskerar dödsstraff?

Detta är första boken jag läser av Roslund & Hellström och det är en riktigt bra bok, jag kommer att läsa fler av dem. Jag vill ge den en väldigt stark fyra nästan fem klöver av fem möjliga klöver.