torsdag 10 mars 2011

Dubbelspel av James Patterson och Michael Ledwidge

Dubbelspel av James Patterson och Michael Ledwidge "The Quickie"

Boken har James Patterson skrivit tillsammans med Michael Ledwidge.

Lauren och Paul är gifta och bor i New York. De har varit gifta ett tag och är mitt uppe i sina karriärer.

En dag tänker Lauren överraska Paul på kontoret och bjuda honom på lunch. Men när hon kommer dit ser hon honom åka iväg med en ung blondin. Hon följer efter och ser dem gå in på ett hotell. När Lauren ringer Paul och frågar vad han gör ljuger han för henne. Hon blir arg och ledsen och bestämmer sig för att bjuda över sin snygga kollega Scott på en date.
  
Här drar storyn igång och innan kvällen är över har den ene av männen mördat den andre. Mer vill jag inte skriva för då avslöjar jag för mycket av handlingen.

Det är väldigt korta kapitel och väldigt mycket oväntade vändningar hela boken igenom. Det är bara att plöja utan att tänka för mycket själv. Boken är lättläst och handlingen är ok (påminner om en amerikansk actionkomedi).

Jag måste säga att jag tycker mycket bättre om hans tidigare böcker de som James Patterson skrivit själv. Den här får tre klöver av fem möjliga

lördag 5 mars 2011

Rymd utan stjärnor av Jonas Moström

Rymd utan stjärnor av Jonas Moström

Överläkare Pia Fjällstedt kommer inte hem efter sitt nattskift på sjukhuset. Eftersom Pia är faster till kriminalinspektör Sofia Waltin sätts eftersökningar snabbt igång. Några dagar efter Pias försvinnande finner man sjuksköterskan Maria Sjögren mördad nere i kulverten under sjukhuset. Finns det något samband mellan dem?

Vem ringde och hotade Pia Fjällstedt dagen innan hon försvann och varför har hon regelbundet gjort stora kontantuttag?

Vi återknyter bekantskapen med Johan Axberg och Erik Jensen. Johan som har problem med flickvännens exman och Erik som fortfarande har svårt att förlåta hustruns otrohet. Och varför ljuger Erik?

Jag tycker om Jonas Moströms böcker och persongalleriet i dem. Boken tar också upp ämnet aktiv dödshjälp, för eller emot. Det är en bra deckare och jag ger den fyra klöver av fem.